top of page

אנחנו לא נראים אותו דבר - למה שנאכל אותו דבר? העולם עובר לתזונה מותאמת אישית

עודכן: 30 באפר׳ 2018


אנחנו לא נראים אותו דבר.

מערכת העיכול שלנו שונה.

כל אחד מאתנו מגיב אחרת לאוכל

ואנחנו ודאי שלא מנהלים את אותו סדר יום .

אדם אחד הולך 4 פעמים ביום לשרותים, ואחר פעם ביומיים. אחד סובל מגזים. והשני לא.  

למה? כי אנחנו שונים. ומערכת העיכול שלנו שונה.

אז מדוע שהתפריט שלנו יהיה זהה? לא הגיוני שאנחנו אמורים או יכולים לאכול אותו הדבר.

זו החשיבה ברפואה ההודית.

כל אדם נתפס כאינדיבידואל, בעל צופן גנטי שונה,

ומכאן גם שהתאמת תזונה ואורח חיים נעשית באופן פרטני.

איך הרפואה ההודית מתייחסת לתזונה?

​כשחושבים בראיה מערבית על תזונה חושבים על האוכל  -

מה הוא מכיל? איזה ויטמינים ומינרלים יש בו? כמויות של סוכר שומן ועוד

כשחושבים ברפואה ההודית על אוכל חושבים בראש ובראשונה על האדם שאוכל –

איך מערכת העיכול שלו מתפקדת? מה מצב הכבד שלו? באיזה שעה הוא אוכל? מה המצב הנפשי שלו?

ובנוסף חושבים על האוכל – הטעמים שלו, מה התכונות של האוכל? מה הוא מחזק בגוף? מה הוא מחליש בגוף?

אותו אוכל יכול להיות תרופה לאדם אחד ורעל לאדם אחר (זה נשמע לכם קיצוני אולי,  אך זה ממש כך)

ברפואה ההודית מערכת העיכול היא המערכת המרכזית.

ולכן לאוכל שלנו יש השפעה כ"כ גדולה על הגוף שלנו. על המערכות.

היא המערכת שמאפשרת לכל הגוף לתפקד ולרקמות להיבנות.

כשיש פגיעה במערכת העיכול, שאר המערכות ייפגעו בהדרגה כיוון שלא יתרחש התהליך של הזנה ובניה.

כדי שמערכת העיכול תתפקד באופן אופטימלי כל אחד צריך לדעת מה נכון וטוב לו באופן אישי לאכול.

אין מזון אחד או אורח חיים אחד שיתאים לכולם כי אנחנו שונים זה מזה.

מערכת העיכול שונה מאחד לאחד - אדם אחד יסבול מעצירויות, אחר מיציאות מוגברות ואחר מגזים ונפיחות.

כל מערכת היא שונה.

אנו חיים בעולם של "שפע" מדומה שבו ניתן לאכול מגוון רחב של פירות וירקות כל השנה, ולא באופן עונתי.

עולם של אוכל מעובד. עולם של מאכלים מכל רחבי העולם.

עולם של אכילה מרובה במסעדות ובמקומות העבודה.

בעולם כזה, יש צורך לעשות סדר ולהבין מה נכון לנו ומה אורח החיים שמתאים לנו.

אז כן. אצלנו אין קבוצות תזונה. ואין תפריט אחד לכולם.

במסגרת ייעוץ התזונה כל מטופל יקבל תזונה שמדוייקת לו, ונבנה אורח חיים שיכול להתאים למטופל, עם כל האילוצים שיש לו.

איך נעשה האיבחון הכלכך אישי הזה?

על זה אכתוב לכם בכתבה הבאה...


הכותבת היא: ליטל סימון, בעלת הקליניקה לרפואה הודית. מרצה בפני ארגונים ומלמדת בקורסי המורים ליוגה בוינגייט.


רוצים לשמוע עוד על 'תזונה בהתאמה אישית' - מוזמנים לצפות בסרטון של ליטל בנושא >



147 צפיות0 תגובות
bottom of page