top of page

הצוות שלנו

הרצון שלנו בקליניקה הוא לתת לכל מטופל טיפול אישי שמותאם לפי הצרכים שלו. היחס והחיבור הם חלק מהטיפול אצלנו בקליניקה ואנחנו פועלות בשיתוף פעולה מלא כדי להגיע לריפוי של כל מטופל.

כל הפעילות בקליניקה נמצאת בפיקוחה של ליטל.
המטפלות עברו הכשרה ישירה ממנה ועובדות באותו האופן.

מיטת טיפולים בקליניקה
גלית ארונוביץ

גלית ארונוביץ

איך הגעתי לאיורוודה?

בשנת 2010, התחלתי ללמוד רפלקסולוגיה, בקמפוס ברושים של אוניברסיטת תל- אביב.
מעט אחרי תחילת הלימודים, גילו לאבא שלי סרטן בלבלב שכבר היה בשלבים מתקדמים ומפושט.
חוסר אונים... זה מה שהרגשתי, חוסר אונים מול רפואה מערבית מתקדמת שלא יכלה לרפא את אבא שלי.
טיפולי כימו, ירידה במשקל, חוסר תיאבון, קמילה מהירה (במקרה שלו), אל הסוף....
 
אבא שלי היה אדם מאוד עצבני ועם העצבנות עולה גם הלחץ דם ולאחריו גם הסוכר (בנוסף, אבא שלי גם אהב מאוד פירות ומתוקים), כשהתרופות להורדת הסוכר כבר לא השפיעו, הוא התחיל להזריק אינסולין וכשנתיים אחרי חלה בסרטן. כשהוא ידע כבר שהסוף בלתי נמנע, הוא אמר לי, 'אם הייתי יכול עכשיו, הייתי חיי את חיי אחרת וגם לא הייתי כועס כל כך'.
הסתכלתי על תמונת חייו והבנתי שאני רוצה אחרת, לא רק לעצמי, אלא לכל מי שרק ירצה ויהיה מוכן לסגל לעצמו אורח חיים נכון עבורו. והנכון הזה משתנה מאדם לאדם. כל אחד הוא יחודי ואת זאת אני לומדת בתשאול איורוודי מעמיק.
 
במקביל, באותה תקופה, החלטתי להתייעץ עם מומחית אירווודית לגבי כאבי בטן קשים מהם סבלתי כ 7 שנים, ושכל הבדיקות המערביות לא הצליחו לפענח. 7 שנים של סבל מול תשאול אירוודי מעמיק, שחשף טפיל, אותו נשאתי בגופי, מביקורי בהודו. טיפול בן חודש של שינוי תזונתי וצמחיי מרפא, אשר ריפא אותי מהטפיל. 7 שנים של סבל ואז חודש אחד וחיי השתנו.
הוקסמתי מהטיפול שעברתי ומאיכות החיים החדשה שהוענקה לי והחלטתי ללמוד איורוודה.
איורוודה, פירושה בסנסקריט 'מדע החיים' ובעיניי פירושה 'מתנת החיים'.
איורוודה מעניקה ארגז כלים אישי ומפורט: בתחום התזונה, אורח חיים, צמחי מרפא בהתאם לצורך, טיפולי גוף....
 
את הידע הזה, אני רוצה לשתף איתך.
אז אם את/ מתמודד/ת עם בעיה רפואית מסויימת (בעיות עיכול, בעיות שינה, סוכר, כולסטרול, השמנת יתר או רזון, היפו/היפר תאיירואיד, דלקות, מערכת חיסונית ירודה, בעיות עור.... ועוד....)
אשמח לשתף אתכם במתנה שאני קבלתי. 

קצת על עצמי...

אמא ל- 2 ילדים.

  • בוגרת לימודי איורוודה בקמפוס ברושים של אונ' תל-אביב

  • בוגרת לימודי רפלקסולוגיה בקמפוס ברושים של אונ' תל-אביב

  • B.A – בניהול וסוציולוגיה – אונ' פתוחה

  • M.B.A – במנהל עסקים ושיווק – הקרייה האקדמית

  • בוגרת לימודי בישול של ביה"ס בישולים

  • בוגרת לימודי קונדיטוריה – 'אסטלה'

גלית ארנוביץ

שחר גרוסברג

איך הגעתי לאיורוודה?

ידעתי תמיד שאני רוצה לעסוק במדע, בגוף האדם, בתרופות, בצמחים… אבל לא ידעתי שאפשר את הכל לחבר יחד ומעבר לכך, שקיים ידע עתיק המדבר בדיוק על הדברים האלו בכל תרבות ובכל יבשת בעולם ושאת הידע הזה אני יכולה ללמוד ולהעביר הלאה גם בימינו.
אז במהלך תקופת הכנה ללימודי רוקחות מערבית התחלתי לבדוק אם בכל זאת אפשר כבר לדלג לשלב הבא שהוא רוקחות טבעית ורפואה מבוססת צמחים וכך גיליתי את המסלול המרתק שנקרא "הרבליסט קליני".
מיד זנחתי את תוכניות הרוקחות ונרשמתי ללימודים, שלוש שנים אחר כך סיימתי מסלול שפתח את עיניי ליכולת האינסופית של הצמחים, אורך החיים והתזונה לעצב את חיי ואת חיי הסובבים אותי.

אבל אז מצאתי שהיה חסר לי ההקשר, ה"מעבר" לפתרונות הטבעיים, הידע וההיגיון שמאחורי בחירת טיפול כזה או אחר לכל אחד.ת ומשם המרחק לאיורוודה היה קצר ומהיר.
 

טסתי להודו במטרה ללמוד איורוודה והמפגש הראשוני שלי עם הארץ הזו היה ישירות לתוך בית החולים של אוניברסיטת גוג'ראט. לקח לי קצת זמן לעכל את ההיגיון המורכב ועם זאת הפשוט מאוד של האיורוודה, פתאום התשובות להכל כתובות בטקסטים, משלב ה"למה" וה"איך" ועד למה עושים. גיליתי אוקיינוס של חכמה עתיקה.
בסיום הקורס שהיה עיוני בלבד ומאוד אינטנסיבי המשכתי את מסעי בהודו מטרה להתנסות בטיפול איורוודי על עצמי ואכן כך היה, במשך חודש שהיתי במרכז טיפולים (pancha karma) ועברתי התנסות אינטסיבית לא פחות מהקורס.

 

אחרי שחזרתי ארצה המשכתי לחקור בנושא, הרגשתי שמצאתי את "זה"- שליחות, מטרה ותחום עניין שאין לו סוף ובעיקר, את המדע הכי מעניין בעולם - מדע החיים.
כך מצאתי עצמי שוב בהודו, לעוד קורס ארוך ומרתק- הפעם עם התמקדות בכל סוגי טיפולי המגע והניקויים החשובים כל כך באיורוודה.
מאז חזרתי בפעם השניה מהודו אני מטפלת, קוראת, לומדת וחווה איורוודה בכל יום.
ההיגיון היפהפה של התורה הזו הביאה לחיי הרבה תוכן שהולך הרבה מעבר לאוכל או לשימוש בצמחי מרפא וכולי שאיפה להעביר את אותו ידע לכל מי שירצה.

 

בנימה אישית, התמודדתי כל חיי, ממש מלידה עם מחלות כרוניות והתרגלתי פעם אחר פעם למילים: "הטיפול לא עבד" בין אם הגיעו מרופא מערבי ובין אם מטפל אלטרנטיבי. גם בתוך עולם האיורוודה האינסופי התנסיתי במספר סוגי טיפול עד שמצאתי את האחד שסוף סוף הביא הקלה וריפוי ובו אני מתמידה עד היום.
התזונה שלי, אורך חיי, הצמחים שאני לוקחת כל בוקר, כולם נובעים מתוך הבנה עמוקה שלי הגוף שלי, הצרכים שלו, של איכות החיים שיכולה להיות לי כל עוד אני בקשר ובשלום בית איתו.

קצת על עצמי...

  • בוגרת מסלול "הרבליסט קליני" במכללת רידמן

  • בוגרת קורס איורוודה מאוניברסיטת גוג'ראט, ג'מנגר, הודו.

  • בוגרת קורס לפרקטיקה וטיפולי מגע איורוודים של קליניקת צ'קראפני, ג'ייפור, הודו.

שחר גרוסברג

טל משה

איך הגעתי לאיורוודה?

את המילה ״איורוודה״ פגשתי לראשונה בפסטיבל היוגה בגבעת חביבה ב-2017 שבמסגרתו הלכתי להרצאות על תזונה איורוודית של ליטל סימון וגליה עזרן.
העניין שלי בתזונה ובריאות התחיל עשור קודם לכן בעקבות שנים שבהן סבלתי מבעיות עיכול שלצערי הרפואה הקונבנציונלית לא נתנה להן מענה והותירה אותי לחקור עצמאית בחיפוש אחר פתרונות אלטרנטיביים. על אף הנחישות למצוא ריפוי נותרתי מתוסכלת כי לא משנה כמה ״בריא״ הייתי אוכלת, ההרגשה שלי לא השתפרה ואף החמירה.


באותן הרצאות שהזכרתי בהתחלה, נפל לי האסימון בפעם הראשונה בחיים, כשגיליתי שהאיורוודה היא שיטת רפואה מותאמת אישית והבנתי שלכל אדם יש את אורח החיים שמתאים לו בהתאם לסוג הטיפוס שהוא ולמצבו הבריאותי הנוכחי. מה שנכון עבור אדם אחד לא יהיה בהכרח נכון לאחר, ובאמצעות אבחון וטיפול נכון אפשר להביא לאיזון גופני ואף למנוע מחלות עתידיות.
התובנות האלו גרמו לי להתחיל להפנים שהדרך שבה התנהלתי עד אותו זמן הייתה מאד לא נכונה עבורי, והיוו פתח לשינוי.


כמה חודשים אחרי הפסטיבל טסתי להודו לחצי שנה שם המשכתי ללמוד ולחקור על איורוודה. הסקרנות שלי הלכה וגברה וכשחזרתי לארץ החלטתי ללכת למטפל איורוודי ולהתחייב לתהליך. יישמתי את ההמלצות שלו לתזונה, צמחי מרפא ואורח חיים ותוך זמן קצר חוויתי שיפור כה מהותי במצבי הבריאותי שהרגשתי שאני מוכרחה להעמיק בזה- מאד רציתי להבין איך הקסם קורה ואיך אוכל בעצמי לעזור לאנשים אחרים כמו שזה עזר לי.


באותה תקופה התלבטתי אם להמשיך ללימודי תואר שני באמנות אך נטיית ליבי גרמה לי להחליט לבחור ללמוד בבית הספר לאיורוודה של עמי ויעל ריין בפרדס חנה. במשך שלוש שנים גמעתי בפליאה את הידע החכם הזה, שעד היום אני נדהמת איך הוא קיים כבר אלפי שנים ועדיין כל כך רלוונטי ועדכני לימינו. איורוודה עבורי היא כאילו קיבלתי את הוראות ההפעלה של הגוף שלי וסוף סוף הבנתי איך להתייחס אליו על מנת להגיע לאיזון, חיוניות ושיפור משמעותי של איכות החיים ובנוסף להבין יותר לעומק את התופעות, התהליכים
והאנשים סביבי.


מתרגשת לסגור מעגל ולטפל בקליניקה של ליטל שדרכה נחשפתי לעולם הזה לראשונה, ומאמינה מאד בשיטת הרפואה הזו לעזור לאדם להכיר ולהבין את עצמו ולהגיע לבריאות מיטבית באמצעות הכלים שהיא מעניקה.

טל משה

 מאיה בריליאנט

איך הגעתי לאיורוודה?

בשנת 2014 גרתי בהודו למשך שנה והקמתי שם גן ילדים.
נחשפתי בהודו לעולם ההרבליזם וצמחי המרפא והדהים אותי לגלות שלכל מחלה - יש צמח שיכול לרפא אותה.
כשחזרתי לארץ וחיפשתי מקום ללמוד על פלא הצמחים הגעתי לגמרי במקרה לבית הספר "ידע החיים- איורוודה" של עמי ויעל ריין בפרדס חנה.


כל משפט שנאמר במהלך שלושת השנים של הלימודים האלו התחבר לי כמו כפפה ליד. למדתי להכיר את הגוף שלי, את מערכת העיכול שלי, הנפש שלי- והכל בסנכרון מדהים. אותה התנועה, אותה האנרגיה מתגלמת בצורות שונות והאיורוודה לימדה ומלמדת אותי עד היום איך לאזן את האנרגיה הזו.

בסיום הלימודים הכרתי מורה נדיר בשם ד"ר קדאר שנדה, רופא איורוודי מהודו שאיתו אני לומדת ועובדת עד היום.
המשכתי להתמחות אצל ליטל סימון שהיא מקור גדול להשראה עבורי ואני לומדת ממנה כל הזמן.
בשנה שעברה התחלתי ללמד במכון וינגייט ובקורסים למורים ליוגה והשנה הקורס מתחיל לפעול בבית הספר פראנוודה.

 מאיה בריליאנט
bottom of page